Rabu, 8 Julai 2009

Konsert Antara Dunia (KAD) 2009Rakyat Malaysia kini berpeluang menikmati persembahan mega nasyid yang memukau apabila empat buah gabungan kumpulan nasyid gergasi tempatan dan antarabangsa bertembung dalam sebuah konsert yang paling menggegarkan tahun; Konsert Antara Dunia `09 (KAD `09). Dengan menampilkan ‘otai-otai' nasyid seperti Rabbani (Malaysia), Hijjaz (Malaysia), Raihan (Malaysia) dan Shoutul Harokah (Indonesia), konsert mega tersebut bakal berlangsung pada 1 Ogos 2009 iaitu pada hari Sabtu, dari pukul 8.30 malam hingga 11 malam, bertempat di Stadium Melawati Shah Alam.Konsert yang dianjurkan oleh Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS) dan Rabbani Productions (M) Sdn. Bhd. dengan kerjasama iLuvislam.com sebagai 'media partner' diadakan bersempena memeriahkan Kuala Lumpur sebagai Kota Kebudayaan Islam (KLCIC) di samping meraikan bulan kemerdekaan dan bulan Ramadan yang akan disambut pada hujung bulan Ogos.
Bertemakan konsep `Menyemarak Kebangkitan, Meneraju Ummah', konsert ini merupakan konsert besar-besaran yang julung-julung kali diadakan melibatkan golongan mahasiswa (GAMIS) dan artis nasyid tanah air (Rabbani).KAD `09 bertemakan kehidupan manusia yang melalui lima dunia (alam) iaitu roh, kelahiran, kehidupan, barzakh dan akhirat. Kelima-lima dunia tersebut diadun dalam satu persembahan yang cukup menarik menerusi lagu-lagu nasyid, tayangan multimedia, pentomen dan lain-lain lagi. Sudah pasti ia akan menghadirkan rasa bertuhan serta menyedarkan diri betapa dunia ini terlalu panjang untuk ditempuh dan kini kita berada di tengah-tengah persinggahan perjalanan antara dunia dan kita bakal meneruskan perjalanan tersebut pada bila-bila masa sahaja.
Tiket
RM 5 : kanak-kanak berusia 6 hingga 12 tahun


RM 10 : golongan remaja dan dewasa


RM50 : VIP.


Pakej istimewa!!


RM 100 : 2 tiket VIP dan 4 tiket kanak-kanak.
Tiket boleh didapati daripada sesi-sesi `roadshow' KAD `09, wakil-wakil GAMIS di setiap institusi pengajian tinggi (IPT) dan di setiap zon, belian tiket `online' dari iLuvislam.com, serta pejabat Rabbani Productions (M) Sdn. Bhd. Anda juga boleh mendapatkan tiket di kaunter terbuka berdekatan pintu masuk Stadium Melawati Shah Alam pada 31 Julai dan pada hari konsert iaitu 1 Ogos bermula jam 10 pagi hingga 7 malam.Pembelian Tiket Secara Online di iLuvislam.comBergantung kepada jenis tiket yang ingin anda beli, bayaran boleh dibuat samada melalui :


1. maybank2u.com.myi. Log in di www.maybank2u.com.myii. Klik pada option "acounts & banking'iii. Klik "transfer" iv. Pilih option "new 3rd party account transfer" & masukkan segala butiran (No. Akaun : 564128343961 – Nama : Abdul Muhaimin Mohd Nasir). Pastikan recipient email adalah : aminalhafeez[at]gmail.com (sila gantikan [at] dengan simbol @).v. Pastikan anda mengetahui cara untuk mendapatkan TAC number.vi. Isikan segala ruangan yang perlu di isi.
2. Mesin ATM:i. Selepas memasukkan kad dan nombor pin anda, sila pilih bahasa yang anda suka.ii. Tekan pada option “Lain-lain urusniaga”iii. Tekan option “Pindahan/Transfer”iv. Tekan option “Pindahan Pihak Ketiga/3rd Party Transfer”v. Masukkan nombor akaun : 564128343961 – Abdul Muhaimin Mohd Nasirvi. Jangan lupa simpan slip transaksi anda!3. Mesin Cash Deposit:i. Selepas tekan butang masung/enter, sila masukkan nombor akaun:564128343961 – Abdul Muhaimin Mohd Nasir
ii. Masukkan wang andaiii. Jangan lupa simpan slip transaksi anda!4. Deposit secara Manual di kaunter Maybanki. Depositkan secara manual di kaunter mana-man cawangan Maybank ke dalam akaun:564128343961 – Abdul Muhaimin Mohd Nasirii. Jangan lupa simpan borang pengesahan pembayaranHANYA setelah pembayaran dibuat, anda perlu mengisi borang pengesahan di bawah bagi membolehkan pihak urusetia KAD '09 untuk menghantar kod tiket anda.Dapatkan tiket segera! Jumlah tiket TERHAD! 'First come first serve'
Tiada ulasan:

Catat Ulasan